service description:

Porodična vinarija Antonijević nalazi se u Ledincima kraj Novog Sada. U svojim vinogradima uzgaja sorte od kojih se dobija italijanski rizling.
Podaci firme ::::.
Bulevar Mihaila Pupina 6/6
Novi Sad, 21000
Srbija
Tel.: 021/423-720

service description:

U malom sremačkom mestu Banoštor, na severnim obroncima Fruške gore, na samoj obali Dunava, 2007. godine osnovana je vinarija „Fruškogorski vinogradi“.

vaše slike:

Put vina
Vinogradi
Vinoteka
Rajačke Pivnice
Rajac, 19314
Srbija
Tel.: 060/ 68-69-689

service description:

Preporučuјemo od belih sorti: raјinski rizling, šardone, muskat i semion, a od crnih (crvenih) sorti vina : game, kabernet – sovinjon, burgundac, vranac, začinak.

vaše slike:

Piće - Vino
Put vina
Vinarija
Vinarije u Srbiji
Podaci firme ::::.
Kanjiški put 47
Palić, 24413
Srbija
Tel.: 024/415-02-74
Fax: 024/415-02-73

service description:

Vekovima je Palić izuzetan i jedinstven voćarsko-vinogradarski region u kojem trešnje, kajsije, jabuke i, naravno, vinova loza cvetaju u idealnim uslovima ovog podneblja, koje se zbog nekih specifičnosti u klimatskim uslovima smatra "prolećnom baštom Srbije". Posebnu mezoklimu i mikroklimu, kao blagodet za naše vinograde, možemo da zahvalimo jezerima Palić i Ludaš na čijim obalama smo ih zasadili.

"Kad nebo ne bi volelo vino, zar bi ga gajila sunčeva toplota?", stara je mudrost. Sudeći po njoj, nebo nad subotičko-horgoškom peščarom voli vino, jer ga sunčeva toplota greje preko 2000 godina. Deo te lepe tradicije nastavlja Vinarija "Zvonko Bogdan", moderna vinarija, smeštena u ovom tradicionalnom vinskom kraju, na istočnoj obali jezera Palić, na krajnjem severu Vojvodine. Specifičan teren, umereno kontinentalna klima i kvalitetne sorte vinove loze vekovima daju vina harmoničnog ukusa, veoma intenzivnog mirisa i mekanih tanina.

Vinarija "Zvonko Bogdan" okružena je sa 17 hektara vinograda, a dodatnih 9 hektara nalazi se na obali susednog jezera Ludaš. U proleće 2012. godine sadiće se novih 15 hektara, a u jesen 2012. poslednjih 15 ha vinograda. Sa ovom zaokruženom celinom vinogradi Vinarije Zvonko Bogdan zauzimaće površinu od 56 hektara.

Opredelili smo se za najkvalitetnije klonove sorti sauvignon blanc, pinot blanc, merlot, lemberger i cabernet franc.

Rado ćemo Vas ugostiti i pokazati čime raspolažemo. Turističke posete Vinariji biće organizovane posle berbe.

Proizvodnja - Barrique podrum

Da bismo bili što bolji, učili smo od najboljih! Iskustvo nekoliko stotina vinarija u Francuskoj, Kaliforniji, Americi, Austriji i Nemačkoj, sa čijim vlasnicima i enolozima smo se savetovali, nisu nam ostavili prostora za razmišljanje. Odlučili smo se za najsavremeniju tehnologiju.

U svetu barika (hrastova burad od 225 litara) francuski i američki hrast dominiraju i važe za najkvalitetnija. Sa našim enolozima i sortama iz naših vinograda precizno smo definisali tosting i vrstu hrasta koja najviše odgovara. Mešavina ove dve vrste hrasta idealna je za naše vino.

vaše slike:

Put vina
Seoski turizam
seoski turizam Srbija
Vinarija
Vinarije u Srbiji
Vinogradarstvo
Vinogradi
Vinski podrum
Vinski turizam
Put vina
Podaci firme ::::.
Bujačić bb
Valjevo , 14000
Srbija
Tel.: 014/291-144

service description:

Birajući drugačiji put, porodica Jelić vinsku priču započinje 2002. godine, između četiri reke i četiri planine, na mitskim obalama Panonskog mora u blizini Valjeva. Tu nastaje vino koje ona danas proizvodi, koristeći poslednja vinarska dostignuća današnjice, a neguje ga onako kako su to činili naši preci... duboko pod zemljom ispod pitomih brda na kojima se i rađa.
Na obroncima valjevskih planina sa najlepšim ekspozicijama, na idealnoj nadmorskoj visini i u specifičnim mikroklimatskim uslovima, više nego odgovarajućim za uzgoj vinove loze, zasađeno je 20 hektara vinograda. Tamo gde su stotinama godina vinogradi bili ponos svakog dobrog domaćina i gde je u poslednjih nekoliko decenija ova tradicija prekinuta, počinje jedna nova era.
Ogroman potencijal ovakvog podneblja teško je ne iskoristiti, a velika želja porodice Jelić da se slava vina vrati u Pocerski region, blizu je ostvarenja. Nakon prvih velikih uspeha vina iz podruma Milijana Jelića, nekoliko ljubitelja vina počinje sa investicijama u podrume i vinograde u Pocerini, što treba da bude satisfakcija svim dobronamernim ljudima vinskog sveta.
Bela vina
Morava 2009
Pinot Grigio 2009
Chardonnay Barrique 2007
Petka 2007
Crna vina
Pinot Noir 2006
Millennium 2006
Merlot Rezerva 2004
Podaci firme ::::.
Karađorđeva 3
Beograd, 11000
Srbija
Tel.: 011/303-3024

service description:

Distribucija vina

Facebook